Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ζητούνται ταλέντα!!!

Γιάννος Ιωάννου, Κώστας Καϊάφας, Μαρίνος Σατσιάς, Νίκος Νικολάου και Ηλίας Χαραλάμπους είναι μερικοί από τους τελευταίους ποδοσφαιριστές που τα ονόματα τους συνδέονται άμεσα με τις ομάδες τις οποίες αγωνιστήκαν/ονται. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημαίες για τις ομάδες και τους οπαδούς τους. Οι περισσότεροι από αυτούς αρχίζουν τη καριέρα τους σε ένα σύλλογο και μένουν εκεί μέχρι να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Όσο πιο πίσω στο χρόνο πάμε τόσο περισσότερους τέτοιους ποδοσφαιριστές θα βρούμε που δυστυχώς είναι σπάνιοι στις μέρες μας.

Οι λόγοι πολλοί. Η αυξημένη κάθοδος των ξένων ποδοσφαιριστών, η ξενομανία των διοικήσεων αλλά και των οπαδών της Κύπρου έχει επηρεάσει αρνητικά αλλά και θετικά το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αν και οι ξένοι ποδοσφαιριστές ανεβάζουν το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, κάνει μερικούς να διερωτούνται αν οι επιτυχίες των συλλόγων μας τα τελευταία χρόνια είναι όντος επιτεύγματα Κυπριακών ομάδων.
Αδικαιολόγητοι είναι οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας που την τελευταία πενταετία ή περισσότερο δεν κατάφεραν να αναδείξουν νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί και από την γερασμένη πλέων Εθνική Κύπρου που πληρώνει το τίμημα με ένα μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 29.

Ακούμε συχνά πυκνά κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών από τα εφηβικά πρωταθλήματα να χαρακτηρίζονται ως ταλέντα, αλλά σιγά-σιγά σβήνουν και τα ξεχνάμε. Τι κάνουν οι ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης και των άλλων ομάδων? Τι θα απογίνει η Εθνική Αντρών? Θα συνεχίσουν να εμφανίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό όπως ο Γιώργος Τόφας, Jason Demetriou και Γιώργος Εφραίμ, πρόθυμοι να αγωνιστούν στο Κυπριακό πρωτάθλημα αλλά και για να στηρίξουν και Εθνική?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου